KONTAKTA MIG

Skicka dina uppgifter till oss så kontaktar vi dig.


Även Växjö väljer hybridgräs från Gårda Johan

IFK Göteborg var först ut. Malmö FF följde efter. Nu väljer även Östers IF hybridgräs från Mixto. Med Gårda Johan som leverantör och GML Sport som anläggare.

Tre av de stora klubbarna i landet med sammanlagt 42 SM-guld – fördelat på Malmö FF (20), IFK Göteborg (18) och Öster (4) – har insett att hybridgräs är framtiden för svensk elitfotboll.

Blåvitt och MFF har sedan tidigare i år hybridgräs på sina träningsanläggningar, stadionområdet i Malmö och Kamratgården i Göteborg.

Båda har valt det italienska märket Mixto, för vilket Gårda Johan har agenturen.

Tredje elitklubb med samma underlag blir Östers IF från Växjö, som från och med sommaren 2018 kommer att ha hybridgräs på Myresjöhus Arena, som invigdes 2012.

– Vi har tittat på olika fabrikat och alternativ och kommit fram till att det koncept som Gårda Johan levererar är det som vi anser vara det bästa och därmed väljer vi att installera detta på Myresjöhus Arena, säger Jonas Karlsson, som ingår i styrelsen för det av Östers IF helägda bolaget Fotbollsfastigheter i Växjö AB och tillika styrelseordförande i Östers IF.

Med start sommaren 2018 kommer arbetet med att lägga en ny matta på arenan att starta. Sex veckor senare ska Öster i superettan och Växjö DFF i damallsvenskan kunna ta sin nya hemmaplan i bruk.

Hos föregångarna Malmö FF och IFK Göteborg är man mer än belåtna med hybridgräset från Mixto.

Håkan Zetterstrand, stadionområdets enhetschef på Fritidsförvaltningen i Malmö:

– Det här är den vi har fått mest renommé från de internationella lagen vi har besökt. Att det är den bästa.

– Underlaget är helt fantastiskt och den påverkan höstvädret normalt sett har på planer i Göteborg märks inte överhuvudtaget på hybridmattan. Inte ett spår även om det ösregnat under hela passet, säger den blåvita spelarprofilen Emil Salomonsson.

Gårda Johans samarbetspartner, GML Sport, kommer att sköta markarbetet och installationen på Myresjöhus Arena.

– Hybridgräs är ett levande material som kräver stor erfarenhet och kunskap. Därför samarbetar vi då det handlar om anläggningsarbetet & driften framåt med GML Sport, som är specialister på gröna sportytor och den i branschen med störst kompetens, säger David Gabrielson, försäljningschef på Gårda Johan.

 

För mer information:

David Gabrielson, försäljningschef, Gårda Johan Sport, Lek & Landskap AB.

Mobil: 0703- 99 99 51.

Mail: david.gabrielson@gardajohan.se

 

Thomas Wernerson, projektledare, Gårda Johan Sport, Lek & Landskap AB.

Mobil: 0705–83 25 11.

Mail: thomas.wernerson@gardajohan.se